Poliţiştii băcăuani au parcurs cu brio Turul Centenarului

Cei doi au reprezentat Bacăul.

Doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, selectaţi să participe la Turul Centenarului, în perioada 26 iunie-1 iulie, au ajuns acasă.

Comisarul şef de poliţie Paraschiv Laurenţiu, care practică ciclismul de cinci ani, a parcurs traseul cu plecare din Bucureşti către Alba Iulia și recunoaște că a fost o experiență unică. “Cei peste 500 de km parcurşi în cadrul evenimentului au reprezentat modul în care comunitatea de ciclişti a înţeles să aducă un omagiu trecutului României şi evenimentelor care au marcat istoria acestei ţări. Pasiunea pentru ciclism şi admiraţia pentru frumuseţea itinerariului parcurs s-au îmbinat armonios, experimentând astfel o emoţie unică”, a spus polițistul.

Colegul lui, agent şef adjunct Dan Gârleanu, a parcurs traseul din Iaşi către Alba Iulia. El are o experienţă în ciclism de 20 de ani și a participat la ture de şosea şi mountain bike şi la concursuri de mountain bike în ţară și este cel care a identificat şi pus în folosire, în premieră, trasee de bicicletă în judeţele Bacău şi Neamţ. De asemenea, agentul Gârleanu a participat în anul 2007 la proiectul cicloturistic „Drum spre Europa” care a constat în parcurgerea distanţei dintre Bacău şi Chamonix (Franţa) şi retur – 4.525 km. “Acest traseu a unit oameni diferiţi prin prisma meseriilor lor şi am format o adevărată familie. Am pedalat timp de 5 zile pe ploaie şi frig, mai ales pe căţărările din Cheile Bicazului- pasul Pângăraţi şi Bucin, dar am pedalat cu bucurie pentru România”, a declarat agentul.

Turul Centenarului a presupus parcurgerea pe bicicletă a peste 500 de km, cu plecare simultană din Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, cu destinaţia finală Alba Iulia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.