Poliţiştii băcăuani desfăşoară acţiuni pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice

În perioada 18 noiembrie 2019 – 06 ianuarie 2020, în baza unui plan naţional de acţiune elaborat la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii băcăuani desfăşoară acţiuni specifice, pe raza întregului judeţ, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice.

Principalul scop al acestor acţiuni este creşterea siguranţei cetăţenilor, prin activităţi de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza deţinerea, comercializarea, importul, transferul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în toată perioada sărbătorilor de iarnă 2019/2020.

În acest sens, poliţiştii se vor asigura de respectarea prevederilor legale în domeniu atât de către agenţii economici autorizaţi în judeţul Bacău pentru a efectua operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi de către orice alte persoane juridice sau fizice.

La data de 06 decembrie a.c., poliţiştii au depistat în parcarea unui centru comercial din Bacău, un tânăr de 20 de ani, care deţinea, fără drept, în vederea comercializării, articole pirotehnice, depozitate în portbagajul maşinii.

Cantitatea de aproximativ 25 de kg de articole pirotehnice, în valoare de 700 de lei a fost ridicată de poliţişti în vederea confiscării.

Tânărul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Totodată, în urma unor activităţi specifice desfăşurate cu sprijinul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Bacău, poliţiştii au depistat în flagrant, un bărbat, de 43 de ani, din localitate, în timp ce oferea spre vânzare articole pirotehnice, fără drept. Astfel, în urma controlului efectuat în portbagajul maşinii, au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării aproximativ 50 de kg de articole pirotehnice, de diferite modele, care erau oferite spre comercializare către publicul larg, fără ca persoana în cauză să fie autorizată în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Sursa IPJ Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.