Polițiștii băcăuani promovează TOLERANȚA

0
1

 

Polițiștii băcăuani au fost invitați la Școala Gimnazială „Alecu Russo” cu ocazia Săptămânii Toleranței și au discutat cu elevii din ciclul gimnazial despre fenomenul violenței școlare .

La data de 02 februarie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au dezbătut împreună cu elevii Școlii Gimnaziale „Alecu Russo” din Bacău, tema violenței, atrăgându-le atenția asupra formelor ei de manifestare și, cel mai important, asupra comportamentului optim pe care ar trebui să-l adopte. Astfel, elevii au dat exemple de măsuri pe care ei și le pot lua astfel încât să nu se afle în postura de victimă a violenței, precum și de acțiuni pe care le pot iniția în sprijinul altor colegi.

Elevii au vizionat materiale video cu diferite cazuri de violență petrecută în școlile românești, înțelegând gravitatea fenomenului și consecințele negative ale acestuia atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, asupra tuturor celor implicați. Totodată, elevii au aflat care este vârsta de la care răspund în fața legii (14 ani), dar și informații despre cum să rămână în siguranță în mediul online.

Cu prilejul activității dedicate toleranței, polițiștii i-au îndemnat pe elevi să aibă relații bazate pe înțelegere, repect și comunicare asertivă cu colegii lor.

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.