Povestea lui Tawfiq Hamati, cel mai nou chirurg al Spitalului Buhuși: între viața de navetist la Dubai și dragostea pentru România

De luna aceasta, Spitalul Orășenesc Buhuși are un nou medic. Este vorba despre dr. Tawfiq Hamati, medic specialist chirurgie generală. El a promovat concursul organizat de spital pentru ocuparea postului vacant în cadrul secției Chirurgie generală și Ambulatoriului integrat.

Tawfiq Hamati a profesat până de curând la Spitalul Orășenesc Comănești. Perspectiva închiderii spitalului i-a dat fiori reci medicului de 34 de ani, născut dintr-un tată iordanian și o mamă româncă.

La începutul anului, când a apărut Masterplanul regional de servicii de sănătate pentru perioada 2014 – 2020, care arăta, negru pe alb, planurile șefilor din Sănătate de desființare a mai multor spitale, printre care și cel din Comănești, Tawfiq Hamati a vorbit pentru pressone.ro despre dragostea lui față de profesie și față de țară. Atunci, el își punea problema plecării din țară, în cazul desființării spitalului.

Dragostea față de țara în care s-a născut a învins însă până la urmă, așa că a ales să lase Comăneștiul pentru Buhuși. “Eu vreau să trăiesc în România. După facultate m-a luat tata la el, în Iordania, a vrut să mă facă să profesez acolo. Dar mie nu mi-a plăcut în Iordania. Am crescut aici, iubesc țara asta, mă simt român. Păi cum zicea și Moromete: domnule, caracterul și sufletul omului nu se schimbă. Am văzut și cum e în Iordania, și cum e în Dubai, doi ani de zile am lucrat la un spital din Londra, am lucrat și în Iași, deci am avut de unde să aleg și asta a fost decizia mea: să vin aici, la Comănești. Îmi place chirurgia și aici am tot ce-mi trebuie să fac meseria asta, cel puțin în această etapă. Dar dacă ăștia închid spitalul, nici nu stau pe gânduri, plec din țară, plec de tot”, spunea în luna martie Tawfiq Hamati.

Medicul face naveta între România și Dubai, unde lucrează soția sa, de profesie chimist. Tawfiq Hamati este hotărât să-și aducă soția în România, “numai să nu mai închidă ăștia spitale”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.