Primăria Bacău, amendată de Garda de Mediu

Garda Națională de Mediu anunță măsuri drastice, în cazul depozitelor cu potențial cancerigen provenite din demolarea garajelor. Primăria Bacău a fost amendată cu 70.000 de lei, iar pentru deșeurile din azbest inspectorii au făcut sesizare penală.

Garda de Mediu a descins în zona străzii Constanței, unde existau informații cu privire la depozitarea unor deșeuri industriale rezultate din demolări (beton, azbest), pe o suprafață de 1,5 ha, în urma dezvăluirilor organizației Agent Green și a relatărilor de presă.

Întrucât deșeurile provenite din desființarea unor garaje, aparțineau municipalității, Primăria Bacău a fost sancționată cu amendă în valoare de 70.000 lei și i-au fost impuse măsuri cu termene (interzicere stocării deșeurilor din construcții/demolări și aducerea terenului la starea inițială), precizează Garda Națională de Mediu.

Potrivit documentelor, deșeurilor din azbest au fost preluate în vederea eliminării de către un operator autorizat. „Și în acest caz, a fost înaintată o sesizare penală instituțiilor competente”, a mai anunțat Garda de Mediu.

„Dezastrele ecologice de la Comănești și Bacău au fost tratate de conducerea Gărzii de Mediu Bacău cu concedii de odihnă. Lucrătorii instituției s-au urnit din loc abia după ce cazurile, strigătoare la cer, de depozitare ilegală a deșeurilor din construcții au apărut în presă (G4 Media) sau pe Facebook (Agent Green). Ce s-ar fi întâmplat dacă aceste nenorociri nu ar fi fost reflectate mediatic?”, a declarat prefectul județului.

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.