„Am dat-o jos doar pentru poză”, le-a spus Lucian Viziteu, primarul orașului Bacău, oamenilor care l-au „certat” pe Facebook, acolo unde a postat mai multe fotografii de la slujbă, pentru că nu a respectat măsurile și regulile de protecție în interiorul bisericii. Cetățenii însă s-au arătat revoltați de gestul său: „Copiii noștri îndură masca 6-8 ore la școală!”

Edilul USR a participat marți, 4 decembrie, la o liturghie ținută la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman, județul Neamț. Un eveniment ce a avut loc pentru a marca împlinirea a 7 ani de la instalarea Înalt Preasfințitului Ioachim ca Arhiepiscop al Romanului și Bacăului.

La slujbă au fost, pe lângă soborul de preoți, și alte zeci de persoane – preoți, angajați din primărie și din Consiliul Județean Bacău, potrivit chiar fotografiilor postate de primarul Lucian Viziteu pe pagina sa de Facebook. Alături de primarul Bacăului au participat și președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, și fostul prefect al județului, Tudorița Lungu.

„În numele băcăuanilor, i-am urat Înalt Preasfinției Sale ani mulți și binecuvântați într-o Românie creștină, ancorată în valorile unei Europe Unite”, a scris Viziteu pe rețeaua socială, alături de mai multe imagini din timpul liturghiei.

Cu toate că masca de protecție este obligatorie în lăcașurile de cult pentru credincioși, nimeni dintre preoții și oficialii prezenți nu a purtat mască de protecție. Nici în timpul slujbei, nici la finalul ei. Doar într-una dintre fotografii se observă, undeva în spate, pe scaune, două femei cu măști.

De la regula purtării măștii de protecție sunt exceptați doar preoții care oficiază slujba. Iar băcăuanii au reacționat, revoltați.

„Cu tot respectul pentru biserică și pentru preoți, dar domnule primar, unde vă este masca? Copiii noștri se sufocă în școli câte 6-8 ore!!! Care mai este logica și unde mai este normalitatea?!”, a scris cineva într-un comentariu la postarea lui Viziteu. „Poliția sper să își facă datoria”, a comentat altcineva.

„Toată gloata de bărboși în frunte cu Ioachim Hoțomanul (se referă la Arhiepiscopul Ioachim, n.r.), fără mască, desigur. Copiii mei și ai tăi, dom’le primar, cu mască la școală!!! Dubla măsură, doar noi respectăm legea, mafioții fac ce vor!”, a mai spus un cetățean.

Sursa: Realitatea de Bacau