Agenția de Mediu Bacău informează că programul RABLA se relansează în urma aprobării rectificării Bugetului de venituri și cheltuieli al Fondului pentru Mediu, acesta fiind suplimentat cu un număr de aproximativ 30.000 de prime de casare.
În urma suplimentării, persoanele fizice și juridice se vor putea înscrie la producătorii validați începând de luni, 17 septembrie 2018, ora 12:00. Finanţarea se acordă sub formă de prima de casare în cuantum de 6500 lei, în funcție de cantitatea de emisii de CO2/km generată de sistemul de propulsie al autovehiculului nou, diminuată gradual în perioada 2017-2019. La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1500 lei, în funcție de cantitatea de emisii de CO2/km generată de sistemul de propulsie al autovehiculului nou, diminuată gradual în perioada 2017-2019 și un ecobonus de 2500 lei dacă autovehiculul nou este echipat cu sistem de propulsie hibrid. Dosarele se depun direct la dealerii auto acceptați în program.

În săptămâna 17 – 21 septembrie vor fi aprobate dosarele persoanelor juridice care au întrunit criteriile de eligibilitate în programele Rabla și Rabla Plus.

Totodată, prin ordin al președintelui Administrației Fondului de Mediu, în perioada 3 octombrie – 2 noiembrie se vor putea depune solicitări pentru reînnoirea parcului auto al operatorilor de transport public de persoane, suma destinată acestui sector fiind de 460 de milioane de lei.

În perioada 18 octombrie – 16 noiembrie se vor finanța și investițiile pentru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ, suma alocată aici fiind de 92 de milioane de lei.