Protest la Maternitatea Bacău. Se propune o reoroganizare drastică

Personalul Maternității Bacău protestează în această dimineață în fața unității din cauza unor propuneri de restructurare.

Potrivit planului pus pe masa conducerii de  dr. Raluca Grigoriu, șefa unei secții de la Maternitate, ar urma să se desființeze 50 de paturi de la Maternitate, iar 11 medici, 39 de asistente, 17 infirmiere, 16 îngrijitoare și un statistician ar trebui redistribuiți în cadrul SJU.

Nemulțumiții au purtat pancarte cu inscripții ca „Eficientizare, nu decimare!”, „Maternitatea nu-i uzină!”, „Salvați Maternitatea!”, iar în fața pavilionului administrativ au scandat chiar „Jos PSD!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Este doar o propunere! Aceste cifre au fost doar un calcul teoretic, pentru a vedea cum Maternitatea poate ajunge de la 1 milion de euro pierderi/ an la 1 milion de euro profit. Sursa cea mai mare a acestor pierderi este numărul prea mare de paturi pentru ce activitate avem. Din 2015, în fiecare an, gradul de ocupare al paturilor este în medie 51-52%! Adică la jumătate”, a încercat să explice dr. Grigoriu.

Din cauza scandalului, conducerea spitalului va face o analiză într-o ședință convocată în această dimineață.

„În acest moment, Maternitatea generează cel mai mare minus financiar, este greu de acoperit, mai ales din cauza măririlor de salarii care nu mai sunt asigurate de Casa de Asigurări. În acest moment, peste 90% din veniturile Maternității se duc pe salarii”, a declarat Adrian Popa, managerul Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Managerul spitalului a mai spus că nu s-a luat nicio decizie dar sunt suficiente sectoare de activitate în SJU neacoperite cu personal medical, iar doctorii care ar pleca de la Maternitate ar putea presta în policlinică.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.