SALVATOR și în timpul liber

Astăzi, 11 februarie, este Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112, la care forțele de intervenție (pompieri, poliție, ambulanță) răspund solicitărilor venite din partea cetățenilor. Dar sunt puțini cei care știu că unii dintre ei sar în sprijinul semenilor chiar și atunci când sunt în timpul liber, așa cum a făcut și plutonier adjutant George Făiniță, din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești, care a acordat primul ajutor medical victimelor unui accident rutier produs în comuna Mărgineni, sat Podiș. S-a întâmplat în urmă cu un an, însă gestul său rămâne un exemplu pentru colegii săi. Pompierul se afla în timpul liber și se deplasa din municipiul Bacău către Moinești.


Ajuns în Podiș, a fost unul dintre primii sosiți la locul producerii unui accident rutier, soldat patru victime. Doi dintre răniți erau încarcerați iar salvatorul, având pregătirea necesară acordării primului ajutor medical și descarcerării, a reușit să deblocheze cele două victime, să le evalueze starea de sănătate și să le acorde primele îngrijiri medicale, folosind accesorii și materiale medicale de pe o ambulanță aflată în tranzit în acel moment. La fața locului, au ajuns în scurt timp echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău și Serviciului de Ambulanță Județean Bacău, care au preluat răniții, însă, salvatorul nu și-a abandonat pacienții și s-a asigurat că sunt în siguranță până la plecarea acestora către Unitatea Primiri Urgențe.
Pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat, plutonierul adjutant George Făiniță a fost felicitat de conducerea instituţiei şi a fost recompensat cu citarea prin ordin de zi pe unitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.