Protest la Penitenciarul Bacău

Mai mulţi angajaţi de la Penitenciarul Bacău au participat, astăzi, la o acţiune de protest. Aceştia au pichetat unitatea, nemulţumiţi că problemele din sistem nu sunt rezolvate şi că revedicările lor nu sunt luate în seamă.
Salariaţii din sistemul penitenciar vor o legislaţie clară pentru ei şi să se găsească o soluţie pentru lipsa de personal, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să lucreze suplimentar, ore care oricum nu le sunt plătite.

„Ne dorim condiţii de lucru mai bune, cele pe care ministrul justiţiei ni le-a promis şi nu s-a ţinut de cuvânt. Avem multe revendicări şi vom continua protestele”, spunea Viorel Voicu, vicepreşdinte al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Tot astăzi au protestat şi colegii lor de la Penitenciarul Spital Tg. Ocna, iar pe 3 octombrie o delegație din Bacău va participa la protestul din București.
Funcţionarii din penitenciarele din judeţ cer, aşadar, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului polițistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionărilor şi plata integrală a orelor suplimentare curente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.