Turneul național 100 x Enescu, la Onești

Turneul național 100 x Enescu revine în județul Bacău, după succesul concertului de lansare care a avut loc la finalul lunii august, la Tescani,. Vineri, 28 septembrie, orele 19.00, Bucharest Festival Ochestra și dirijorul Cristian Lupeș vor încânta publicul pentru a doua oară, cu muzica lui Enescu și a doi dintre compozitorii care au ilustrat magistral, prin opera lor, importanța Premiului Național de Compoziție „George Enescu”. Concertul va avea loc la Biblioteca Municipală Radu Rosetti din Onești, partener al evenimentului, și se va desfășura în cadrul Zilelor Culturii Călinesciene, un eveniment cultural cu tradiție din 1969. Programul cuprinde: Dansuri românești de Béla Bartók, 5 of Millenium de Liviu Dănceanu Octuor op. 7 de George Enescu. Intrarea este liberă.

Partenerii Turneului național 100 x Enescu sunt Filarmonica Mihail Jora din Bacău, Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare, Filarmonica Oltenia din Craiova, Filarmonica din Sibiu, Biblioteca Municipală Radu Rosetti din Onești, Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, Filarmonica din Oradea, Muzeul Național Cotroceni din București, Universitatea Națională de Muzică București, UniCredit Bank și Muzeul Național al Literaturii Române.
Susținător: Prototip Studio, Cluj. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Zilele Culturii Călinesciene, evenimentul în cadrul căruia este prezentat concertul din 28 septembrie, este cea mai cunoscută manifestare publică organizată la Onești. Turneul național 100 x Enescu se desfășoară în perioada 31 august – 8 noiembrie. A fost lansat la Tescani (31.08), luna aceasta ajunge la Satu Mare (23.09), Oradea (24.09), Cluj-Napoca (25.09) și Onești (28.09), iar în lunile următoare va continua la Craiova (24.10), Sibiu (27.10) și București (23.10, 28.10 și 08.11). Primul concert al turneului, susținut la finele lui august, la Casa Memorială Rosetti Tescanu – George Enescu, a avut un succes răsunător. Publicul, venit înclusiv din județe învecinate Bacăului și din București, a depășit cu mult așteptările organizatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.