Reabilitarea podului de la intrarea în Oneşti, întârziată de o contestaţie

Lucrările pentru reabilitarea podului de peste râul Trotuş, de la intrarea în municipiul Oneşti, nu vor începe curând. La data de 11 iulie, a fost semnat Raportul procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică, însă, în perioada legală de cinci zile pentru depunerea eventualelor contestații, unul dintre ofertanţii care nu au fost declaraţi câştigători a depus contestaţie atât la autoritatea contractantă, cât şi la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), prelungind astfel termenul de începere a lucrărilor.
Nicolae Gnatiuc, primarul Oneștiului
„După soluţionarea contestaţiei se va proceda la încheierea contractului de achiziție publică cu ofertantul declarat câștigător, dacă decizia CNSC nu va fi contestată şi la instanţa de competenţă superioară, respectiv Curtea de Apel Bacău”, spune Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Oneşti, într-o postare pe Facebook.
Valoarea contractului de finanțare, semnat între Primăria Municipiului Onești şi Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II (PNDL II), este de peste 8.1 mil. lei, din care 7,7 mil. lei reprezintă finanţare nerambursabilă din bugetul (MDRAP). Interesaţi să repare podul degradat au fost trei ofertanţi, iar comisia a decis ca o asociere dintre o firmă din Bacău şi una din Iaşi să execute lucrările, o hotărâre care nu a fost pe placul celorlalţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.