Recordul unui băcăuan ghinionist: a fost prins de două ori băut la volan, în aceeași noapte! A doua oară avea alcoolemia mai mare

Un bărbat de 46 de ani din Bacău a reușit să-i uimească pe polițiștii de la Serviciul Rutier, după ce a dat dovadă de un tupeu greu de imaginat.

El a fost prins la miezul nopții băut la volan, în timp ce circula cu mașina pe o stradă din oraș. Aparatul etilotest a indicat a valoare de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că omul a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Alcoolemia era suficientă pentru ca bărbatul să se aleagă cu dosar penal, dar cerificările polițiștilor au scos la iveală că bărbatul nu avea nici permis de conducere. Mai mult, pentru mașina pe care o conducea fără drept nu exista o poliţă de asigurare civilă obligatorie şi, în plus, autovehiculul nu avea nici inspecţie tehnică periodică valabilă.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducere fără permis și i-au dat drumul să plece.

Doar că bărbatul nu s-a dus acasă. De necaz, el a mai tras o dușcă și și-a continuat plimbarea.

Așa se face că după circa trei ore șiu jumătate din momentul în care a fost tras pe dreapta, a dat din nou nas în nas cu un echipaj de poliție. El a fost testat din nou cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare și mai mare decât prima oară, de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Băcăuanul a ajuns din nou la spital, unde i s-a luat iar sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Și, pentru a doua oară în câteva ore, pe numele său a fost deschis un nou dosar de cercetare penală, pentru aceleași infracțiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.