Consiliul Județean extinde şi modernizează Unitatea de Primiri Urgențe de la SJU Bacău, cu fonduri europene se va construi un heliport, sporind considerabil capacitățile spitalului pe zona intervențiilor de urgență.

 
” Lucrările la UPU au ajuns într-un punct determinant, iar urgențele trebuie relocate pentru o periodă de timp din clădirea SJU, deoarece avem ca obiectiv finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor, iar intervențiile medicale n-ar putea să aibă loc sub sarcină, printre schele şi echipamente de construcții.
 Am discutat cu primarul Bacăului şi reprezentanții primăriei despre relocarea UPU la parterul pavilionului medical municipal „Sf. Maria”, stabilind de principiu modul în care vom realiza această relocare. Discuțiile  vin în prelungirea propunerii mele vizând finalizarea lucrărilor la pavilionul municipal, prin amenajarea etajelor 3, 2, 1 şi parter, astfel încât clădirea medicală să deservească, urgent, lupta anti-Covid19.
 
Relocarea UPU de la SJU Bacău şi finalizarea „Spitalului Municipal”, în parteneriat de CJ şi CL, au fost agreate de principiu de primarul Viziteu, mai ales că din punctul meu de vedere nu putem gândi sănătatea în termenii unei inutile competiții între unități medicale.
 
 Mărirea capacității spitaliceşti la nivel de județ, prin finalizarea lucrărilor la pavilionul medical „Sf. Maria” este una dintre propunerile din Planul Integrat de asistență medicală pe care l-am propus acum două săptămâni: din punctul meu de vedere, toți băcăuanii trebuie să aibă acces la toate unitățile medicale din județ, fără discriminări – nu există băcăuani de rangul I şi băcăuani de mâna a doua.
 
În plus, în lupta anti-Covid19 trebuie să-şi aducă aportul toate spitalele din județ, întrucât pandemia nu se manifestă doar la Bacău, Oneşti şi Buhuşi. Partajarea responsabilităților medicale între spitale va conduce la eficientizarea combaterii pandemiei şi diminuarea presiunii existente pe personalul medical de la SJU Bacău”, a declarat  Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău.
 
 

Sursa: Realitatea de Bacau