Romprest continuă ȘANTAJUL primăriilor și la nivel local. Criza gunoaielor din Capitală, trasă la indigo în județul Bacău

Romprest continuă șantajul primăriilor și la nivel local. Mergând pe rețeta de la Sectorul 1 București, compania de salubritate este la un pas de a declanșa o nouă criză a gunoaielor. Neînțelegerile dintre autoritățile locale și șefii companiei de salubrizare cu privire la noul preț propus de Romprest, care ar fi mai mare cu circa 30 de procente, nu fac decât să țină cetățenii cu gunoiul la poartă. Situația riscă să escaladeze, însă, cetățenii fiind grav afectați de focarele de infecție care mustesc pe străzi.

 

În județul Bacău ar putea izbucni o criză majoră a gunoiului, asemănătoare celei din urmă cu circa doi ani, din sectorul 1 al Capitalei. Locuitorii comunelor în care serviciul de salubrizare este asigurat de societatea Romprest au rămas cu pubele pline la poartă, iar primăriile i-au anunțat pe oameni că ar fi vorba despre o grevă la Romprest. Adevăratul motiv pare a fi însă cu totul altul, și anume neînțelegerile dintre autorități și șefii companiei de salubrizare cu privire la noul preț propus de Romprest, care ar fi mai mare cu circa 30 de procente, potrivit unupetrotus.ro.

Mai multe primării i-au informat pe cetățeni cu privire la situația existentă (vezi print screen 1 și 2), în timp ce la Onești, pe ordinea de zi a ședintei consiliului local din data de 28 aprilie (mâine) este propus spre dezbatere și aprobare un proiect de hotărâre care prevede respingerea ajustării de preț propuse de Romprest, parte în contractul de concesionare pentru delegarea gestiunii serviciilor de colectare și transport a deșeurilor (vezi print screen 3), mai notează unupetrotus.ro.

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.