S-au afișat rezultatele la BAC, sesiunea de toamnă

Cei peste o mie de candidați înscriși la a doua sesiune a bacalaureatului au aflat încă de vineri seara rezultatele. Acestea au fost afișate cu câteva ore înainte de termenul oficial, care era sâmbătă, până la ora 12. Cea mai mare notă obținută în județul Bacău aparține unei eleve de la Liceul Constantin Brâncoveanu, de la științe sociale, care a obținut media 9.30. Dar, este singura medie din județ peste 9, rezultatele la această sesiune fiind dezastruoase.

„571 de candidați au fost respinși, adică un procent de 66,3 la sută, peste 66 la sută dintre aceștia cu medii mai mici de 5. 31 la sută dintre candidați au reușit promovarea, unul singur având o medie peste 9”, a declarat inspectorul Oana Bărbuț, purtător de cuvânt.

La această sesiune a bacalaureatului s-au înscris 1064 candidați, peste 700 din promoția actuală. S-au înregistrat 225 de absențe. Totodată, șapte candidați au fost eliminați pentru fraudă.

Elevii nemulțumiți de rezultate pot depune contestații sâmbătă, până la ora 16. Rezultate finale se vor afișa pe 6 septembrie. La precendenta sesiune, procentul de promovare a fost în județul Bacău de 78,8 la sută.

Rezultatele pot fi consultate pe aplicația online bacalaureat.edu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.