Sacrificări de porci din cauza pestei. 23 de transporturi ilegale au fost oprite

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău au luat, joi, 13 decembrie, măsura severă de ucidere imediată a trei porci identificați în trafic la transport nelegal provenit din zona de restricții impusă de Pesta Porcină Africană (PPA) din județul Vrancea.

Cadavrele au fost neutralizate prin incinerare. Porcii erau neidentificați, iar deținătorul nu a putut prezenta documente sanitare veterinare.

Inspectorii sanitari veterinari iau zilnic măsuri pentru menținerea indemnității teritoriului județului Bacau față de Pesta Porcină Africană și pentru descurajarea oricărui transport nelegal de suine provenite din zonele cu restricții. Cu toate acestea, în ultimele zile , în trafic sau în târgurile de animale au fost depistate 23 de transporturi ilegale.

„În colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție Bacău au fost identificate în trafic și în zonele limitrofe târgurilor de animale nu mai puțin de 23 de transporturi cu suine realizate fără respectarea restricțiilor sanitare veterinare privind mișcarea animalelor, impuse datorită evoluției PPA precum și legislației privind identificarea și înregistrarea animalelor, pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale”, a declarat Florin Baltă, purtător de cuvânt al DSVSA Bacău.

Inspectorii au luat măsura întoarcerii în exploatațiile de origine, sub supraveghere sanitară veterinară, a peste 40 de porci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.