Spitalul Vechi va fi modernizat

Cea mai veche clădire a Spitalului Județean de Urgență Bacău va intra într-un proces de modernizare. Clădirea construită înainte 1900 va fi renovată cu  șase milioane de euro, printr-o finanțare Companiei Naționale de Investiții (CNI), contribuția Consiliului Județean (CJ) Bacău fiind de numai 58.000 de euro.

Clădirea în care funcționează secțiile de Psihiatrie, ORL, Infecțioase provine dintr-o donație și a fost inaugurată în 1906. Acum va avea parte de reparații capitale, reamenajare interioară, reabilitare termică, demolare parțială și extindere a etajului.

„Este o construcție uzată, depășită moral, dar este un simbol pentru Bacău deoarece aici a fost primul corp al SJU”, a declarat Dragoș Benea, senator PSD, prezent la eveniment, fost președinte al CJ Bacău.

Spitalul este un șantier întreg, aici fiind în derulare mai multe investiții. Se fac, acum, reparații capitale la Pediatrie – Corpul A și B, reparații capitale la pompa de apă și rezervoarele de apă, reparații capitale la Laboratorul de Medicină Legală și la atelierele Laboratorului.

„Urmează extinderea Unității de Primiri Urgențe și heliport, unde s-a finalizat evaluarea, urmează să ni se comunice data semnării contractului, și la dotările de la Ambulatoriul de Copii și Adulți, proiect care e în evaluare. E important și faptul că sumele investite de CJ din 2014 din fonduri proprii urmează să fie recuperate din fonduri europene”, a declarat președintele CJ Bacău, Sorin Brașoveanu.

În afară de modernizarea „Spitalului Vechi”, în domeniul Sănătății sunt și alte vești bune: construirea a 22 de spații locative pentru medici, extinderea Spitalului Municipal de Urgență Moinești și construirea celui de-al doilea buncăr la SJU Bacău, proiect a cărui documentație tehnică e gata de recepționare.

În final a avut loc semnarea contractului de execuție de către Manuela Pătrășcoiu, director general al CNI, și Octavian Băloiu, reprezentantul Consproiect M, firma care va realiza lucrările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.