Șapte indieni, expulzați de pe un șantier din Bacău. Asiaticii munceau, deși nu mai aveau acte legale și drept de ședere în România

Polițiștii de imigrări din Bacău au depistat în ultimele zile nu mai puțin de șapte cetățeni din India care nu mai îndeplineau condițiile de ședere pe teritoriul României. Contractele lor încheiate cu angajatorul încetaseră, dar lucrau în continuare, fără drept. Vizele de intrare au fost revocate,iar pe numele lor au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească România în termen de 15 zile.

Cei șapte cetățeni indieni au vârste cuprinse între 32 și 45 de ani și intraseră legal în țară, în baza unor vize de lungă ședere pentru angajare în muncă.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că aceștia au intrat legal în România, în baza unor vize de lungă ședere, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul țării noastre și  desfășurau activități lucrative fără drept de muncă pe un șantier. Străinii au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei fiecare,  în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare. Pentru primirea la muncă a străinilor aflați în ședere ilegală, angajatorul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 50.000 lei, conform art. 36, alin. 1 lit.b din O.G 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României”,  au transmis reprezentanții Serviciului pentru Imigrări al județului Bacău.

De la începutul anului, patronii din Bacău au cerut Serviciului pentru Imigrări peste 200 de avize de angajare pentru străini. Aceștia provin din țări asiatice, respectiv  Vietnam, India, Bangladesh, Sri Lanka, Nepal, Pakistan, China, Turcia și Filipine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.