Școala nu a început la Muncelu, Glăvănești. Vezi motivul incredibil

Părinții copiilor înscriși la Școala Muncelu, comuna Glăvănești, au refuzat să participe la începutul anului școlar. Decizia lor a venit după ce Inspectoratul Școlar nu a fost de acord ca în acest an  unitatea să mai funcționeze și a cerut autorităților locale relocarea elevilor la școala de centru, Frumușelu. În mod paradoxal, aceasta din urmă este într-o stare avansată de degradare, nu este încălzită corespunzător, iar toaletele sunt în curte. Prin comparație, Școala Muncelu a fost ridicată din temelii în 2008 și se află în cea mai bună stare.

”Nu înțelegem această decizie a Inspectoratului, a declarat primarul liberal al comunei Glăvănești, Gheorghe Tilibașa. Școala din Muncelu este nouă, beneficiază de facilități moderne, iar aici ar trebui să se desfășoare cursuri. Pentru acest scop a fost construită. Eu nu-i pot obliga pe părinți să fie de acord cu această decizie și să-și trimită copiii la altă școală”.

Inspectoratul Școlar ar fi informat Consiliul Local că nu este de acord cu menținerea școlii deschisă, întrucât numărul de elevi este prea mic, doar 24, care ar fi urmat să învețe într-o singură clasă de simultan, ceea ce nu ar fi în interesul elevilor. Deoarece nu există un aviz al Inspectoratului, acum, demersurile de redeschidere a unității sunt altele. Pentru început, primarul și directorul școlii au depus un memoriu, care urmează să fie luat în discuția Consiliului de Administrație al IȘJ. Dacă va fi aprobat, Ministerul Educației trebuie să fie de acord ulterior cu redeschiderea școlii.

„Așteptăm o repoziționare a Inspectoratului Școlar Județean în acest caz, pe care îl somăm să ia decizia corectă și să-i lase pe copii să învețe” , a declarat deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău.

Distanța dintre Frumușelu și Muncelu este de cinci kilometri, iar pe timpul iernii, drumul care leagă cele două localități este aproape impracticabil. Chiar și în condițiile în care s-ar pune la dispoziția elevilor un microbuz școlar, costurile totale legate de transport ar depăși cheltuielile pentru menținerea în stare de funcționare a școlii din Muncelu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.