Șeful Statului Major: „Sosirea celor 1.000 de militari – o măsură defensivă importantă, un semnal puternic al solidarității NATO”

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, anunță că sosirea în ţara noastră a celor 1.000 de militari americani „este o măsură defensivă importantă, este un semnal puternic al solidarităţii şi determinării cu care Alianţa implementează măsuri de întărire a posturii aliate de descurajare şi apărare a oricăror agresiuni pe întreg flancul său estic”.

Aşa cum s-a anunţat recent de la Pentagon, un contingent de aproximativ 1.000 de militari americani, actualmente staţionat în Germania, dotat cu transportoare blindate Stryker, va fi dislocat temporar în România. Am fost şi suntem în permanentă legătură cu partea americană pentru materializarea redislocării în zilele următoare, ultimele detalii fiind deja în curs de clarificare. Sosirea celor 1.000 de militari, care se vor adăuga efectivelor americane deja prezente pe teritoriul României, reprezintă o măsură defensivă importantă, o contribuţie directă a Statelor Unite la consolidarea apărării României, în condiţiile actualului mediu de securitate din regiunea noastră. În acelaşi timp, este un semnal puternic al solidarităţii şi determinării cu care Alianţa implementează măsuri de întărire a posturii aliate de descurajare şi apărare a oricăror agresiuni pe întreg flancul său estic”, a scris şeful SMAp, joi, pe pagina sa de Facebook.

Mesajul vine după ce SUA au anunțat oficial , miercuri, că vor fi trimise forțe militare suplimentare în Europa.  
„La nivelul Statului Major al Apărării, ne coordonăm acţiunile cu structurile similare ale aliaţilor, în cadrul NATO şi în plan bilateral, pentru consolidarea capacităţilor noastre colective de apărare. Toate măsurile pe care le vom lua sunt eminamente defensive şi adaptate ameninţărilor potenţiale din aria noastră de responsabilitate. (…)

Transmit mulțumiri omologului meu american, generalul Mark A. Milley, pentru excelenta colaborare în identificarea celor mai potrivite măsuri defensive la nivel aliat de consolidare a flancului estic, în special pentru substanțierea acestei apropiate dislocări. De asemenea, transmit mulțumiri Comandantului Suprem al Forțelor Aliate în Europa, generalul Tod D. Wolters și Comandantului Forțelor Terestre Americane în Europa și Africa, generalul Christopher G. Cavoli, pentru implicarea în asigurarea cooperării pe care am avut-o de-a lungul timpului și care a condus la aplicarea măsurilor de creștere a securității în regiunea Mării Negre”, a menționat generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major General. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.