Sistemul Casei de Sănătate nu funcționează

Sistemul informartic al Casei Naționale de Sănătate, SIUI, funcționează cu mari sincope de câteva zile. Medicii de familie au fost cei care au semnalat acest aspect, fiind nemulțumiți de faptul că trebuie să întoarcă pacienții din drum pentru o consultație sau rețetă.

„Componente ale Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate returnează extrem de multe erori pentru a treia zi consecutiv. Sistemul a funcționat cu dificultate și săptămâna trecută, însă în aceste zile sunt perioade întregi în care este aparent blocant, rețetele funcționează doar în mod offline, iar serviciile nu se validează”, spun reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Casa Națională de Sănătate nu a dat vreun comunicat cu privire la o eventuală blocare a sistemului.

„În primele zece zile din lună se introduc datele pentru validare și din acest motiv, sistemul funcționează mai greu. Se înregistrează și multe erori pentru că este un proces care durează. Sistemul funcționează, dar mai greu”, a declarat Dan Stoica, director relații contractuale la Casa Județeană de Sănătate Bacău.

Acesta a mai spus că nu ar trebui să fie probleme la decontarea serviciilor, dacă toate datele sunt introduse corect. De anul trecut, sistemul funcționează fără contractul de mentenanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.