Sporuri mai mari pentru anumite categorii de angajați

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care completează lista sporurilor acordate bugetarilor care lucrează în Sănătate şi Asistenţă socială. Este vorba de un proiect de modificare şi completare a Hotărârii Guvernului nr. 153/2018.

Sporul de la 12% până la 15% din salariul de bază pentru muncă în condiţii deosebite, cum ar fi stres sau risc, va fi acordat şi personalului de specialitate medico-sanitar din cabinetele medicale organizate în creşe.

Personalul auxiliar sanitar din creşe va beneficia de spor cuprins între 12% şi 15% din salariul de bază, pentru activitate desfăşurată în condiţii deosebite, cum ar fi stres sau risc.

Sporul de condiţii deosebit de periculoase, de 15% din salariul de bază, va fi acordat asistentului personal profesionist, pe perioada în care are în îngrijire o persoană cu handicap grav sau accentuat.

Sporul de până la 15% din salariul de bază va fi acordat şi personalului care îşi desfăşoară activitatea în servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice.

Sporul de care beneficiază asistenţii maternali profesionişti, de 15% din salariul de bază, se va acorda pentru fiecare copil dat în plasament, începând cu al doilea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.