Bacăul va fi gazdă, în weekend-ul următor (27-29 iulie), pentru cea de-a doua ediție a evenimentului ”Street Delivery”, dedicat artei urbane, spațiilor verzi și proiectelor ambițioase privind civilizarea orașului. Organizatorii îl definesc drept un manifest urban care are loc pe străzile mai multor orașe din România și, cât de curând, în câteva orașe europene. Este un eveniment care, începând din anul 2006, a oferit un cadru unde brandurile culturale locale, naționale, societatea civilă, artiști, arhitecți, muzicieni, locuitori ai clădirilor adiacente străzii și tot cei care doresc să se facă văzuți și auziți, să poată oferi o alternativă la felul în care este percepută locuirea orașului, o proiecție pozitivă asupra potențialului cultural.

În Bacău, evenimentul va avea loc pe Aleea Parcului, unde mașinile au interzis în această prioadă, pentru ca strada să fie accesibilă doar pietonilor. Motivul: unele dintre cele mai presante probleme ale zonelor urbane de azi sunt traficul congestionat, poluarea, eficienta energetică, consumul resurselor, lipsa coeziunii sociale şi degradarea calităţii vieţii.
Organizatorii spun că tema anului 2018 este „SMART CITIES”. ”Street Delivery Smart Cities va crea un micro-habitat în mijlocul străzii – cu ajutorul companiilor, al asociațiilor, al voluntarilor – pentru a arăta soluții care pot îmbogăți, simplifica și îmbunătăți viața în oraș. Pentru că ne dorim să avem un oraș care încurajează mersul pe jos, cu bicicleta, cu transportul în comun, interacțiunea și experiențele umane, vrem să arătăm calea spre un habitat mai sustenabil prin arte, urbanism, arhitectură și activism social, să regândim un oraș în care se poate trăi cu plăcere, să devina un loc în care tehnologia servește potențialul uman, în loc să-l împiedice”, spun organizatorii proiectului, creat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, implementat de Federația Tinerilor din Bacău, cu sprijinul Consiliului Județean Bacău și al Primăriei Muncipiului Bacău și susținut de SCC Services Romania.

În caadrul evenimentului vor avea loc workshop-uri, concerte, proiecții de filme (cu începere de la ora 21.30), street art și multe altele.
Accesul în zonă este liber.