300 de controale și amenzi de sute de mii de lei. Află ce au descoperit inspectorii Gărzii de Mediu

Amenzile au depășit 160 de mii de lei.

În ultimele trei luni de zile, Inspectorii Gărzii de Mediu Bacău au efectuat 335 de controale, unele planificate, altele urmare a unor sesizări depuse de cetățeni. Iar cuantumul amenzilor nu a fost mic.

„În urma acestor controale, pentru neconformitățile constatate, au fost aplicate un număr de 38 sancţiuni contraventionale, din care 4 avertismente și 34 amenzi, în valoare totală de 163.000 lei. Cea mai mare sancţiune aplicată de comisarii GNM – CJ Bacău a fost în valoare de 40.000 lei, aplicata pentru nerespectarea prevederilor privind revizuirea Politicii de prevenire a accidentelor majore”, se arată într-un raport oficial al instituției.

Concret, inspectorii au constat neasigurarea colectarii separate, transportului, neutralizarii, valorificarii şi eliminarii finale a deşeurilor, inclusiv a deşeurilor menajere periculoase; poluare atmosferica ca urmare a arderii deseurilor; nedepunerea de catre unitatile administrativ- teritoriale a declaratiilor privind obligatia de plata la Administratia Fondului pentru Mediu, pentru cantitatile de deseuri colectate si depozitate la Depozitul conform Bacau; nerespectarea prevederilor Regulamentului si a Planului de management ale ariilor naturale protejate și neremedierea suprafetelor de teren afectate in urma exploatarii resurselor naturale.

Sesizările înregistrate au vizat preponderent depozitarea de deseuri de diferite tipuri, depozitarea de dejectii animaliere, disconfortul generat fata de vecinatati din activitatea de creștere a animalelor, disconfortul privind zgomotul produs prin diverse activități desfășurate, afectarea de suprafete de teren în urma desfasurarii activitatii de extractie titei, disconfortul creat vecinatatilor prin activitatea de taierea și rindeluirea lemnului, desfasurarea activitatii de pasunat în interiorul ariilor naturale protejate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.