A șaptea zi de secetă în Bacău. Se anunță noi proteste

În săptămâna în care apa nu a curs la robinete, din cauza avariilor repetate ale conductei de aducțiune de la Valea Uzului, Primăria a distribuit peste 300.000 de apă potabilă populației. Distribuirea se face în diferite puncte din oraș, la care însă au acces deplin doar cei care locuiesc în apropierea lor. Întrunit vineri în ședință, Consiliul Local a decis suplimentarea sumei pentru apă la 400.000 de lei, ceea ce face din aceste avarii cea mai lungă și costisitoare perioadă de secetă din municipiul Bacău. Conducta, modernizată acum 10 ani cu 52 de milioane de euro, s-a spart de șase ori în ultimii doi ani. Autoritățile actuale dau vina pe fosta administrație și pe greșelile de proiectare și construcție.

Potrivit ultimelor informații furnizate de Compania Regională de Apă Bacău, la ora 12.00,  apa a ajuns în stația de tratare de la Barați, de lângă oraș, cu un debit redus, de 500 mc/h (față de debitul normal de 1.400 mc/h), fiinda cumulată în rezervoare. ”În aceste condiții, programul de furnizare a apei potabile, pentru vineri, 20 iulie, este într orele 18:00 – 22:00”, spun reprezentanții Companiei de Apă. De menținat însă că zone mari din oraș, așa-numitele ”zone înalte”, nu au beneficiat de nici un strop de apă, chiar dacă de la Compania de Apă s-a anunțat un program de două ore dimineața și două seara. Totuși, se preconizează că apa va reveni la program normal în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Pentru toate persoanele nedeplasabile aflate în evidență și pentru cele care au solicitat ajutorul telefonic la Primăria Bacău sau prin asociațiile de locatari, Direcția de Asistență Socială, precum și voluntari, livrează apă la domiciliu.

Începând de marți, zeci și zeci de băcăuani se adună în fiecare zi în fața Primăriei pentru a protesta față de lipsa apei și a lipsei de soluții din partea autorităților pentru a evita repetatele avarii și cer demisia primarului și a conducerii Companiei de Apă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.