Un avion al Bazei 95 Bacău s-a prăbușit într-un lac din apropierea orașului

Un avion de antrenament de tip IAR 99 Delfin, din dotarea Bazei Militare 95 Bacău, s-a prăbușit în apropierea orașului, în lacul de acumulare Galbeni. Ambii piloți s-au catapultat. Din partea unității militare nu au venit informații, ci doar promisiunea că în curând va fi emis un comunicat de presă. Unul dintre piloți a fost găsit de un echipaj al Ambulanței. Un elicopter al aceleiași baze militare a survolat zona barajului Galbeni, în căutarea celui de-al doilea pilot. Din ultimele informații, și acesta a fost găsit. Ambii se aflau la ora 15.30 în ambulatoriul unității militare, starea lor este evaluată de medici, iar echipaje de ambulanță, precum și două elicoptere, sunt pregătite să îi preia pentru a fi transportați la spitale din Bacău, Focșani sau București.

Comunicatul MApN:

O aeronavă de tip IAR 99 Șoim cu dublă comandă din Baza 95 Aeriană ”Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” de la Bacău s-a prăbușit astăzi, 16 iulie, în jurul orei 13.30, în zona localității Nicolae Bălcescu, județul Bacău.

Cei doi piloți au reușit să se catapulteze, echipele de salvare sunt în legătură cu ei și au început deja operațiunile de recuperare.

Conducerea Bazei 95 Aeriană a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații.

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, sunt deja în drum spre locul producerii incidentului.

De asemenea, conform procedurilor, o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene va investiga cauzele producerii evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.