Valabilitatea cardurilor de sănătate s-a prelungit

Valabilitatea cardurilor a fost prelungită.

Guvernul a decis la ultima ședință printr-o hotărâre prelungirea de la 5 la 7 ani a termenului de valabilitate în cazul cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie.

Potrivit unui comunicat al MS, pentru cardurile emise până la data de 31 decembrie 2012, cei 7 ani de valabilitate se vor calcula începând cu data de 1 ianuarie 2013.

„Prin prelungirea duratei de valabilitate a cardului până la data expirării valabilității certificatului digital necalificat emis de Autoritatea de Certificare a CNAS, se degrevează bugetul de stat pentru anul 2018 – 2019 cu cheltuielile aferente tipăririi unui număr de aproximativ 14,2 milioane carduri naționale de asigurări de sănătate, precum și a bugetului FNUASS de cheltuielile aferente distribuirii acestora”, precizează Ministerul Sănătății.

Circa 40.000 de carduri aparținând asiguraților băcăuani urmau să expire într-o lună de zile. Acum, valabilitatea acestora se va prelungi. Prezentarea cardului de sănătate este obligatorie de câțiva ani, atât la medicul de familie, cât și la internarea în spital sau la ridicarea unei rețete din farmacie. În județul Bacău sunt circa 500.000 de asigurați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.