Vine viscolul!

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, la prânz, o nouă avertizare cod galben pentru o mare parte din Moldova, inclusiv județul Bacău, care de aceastăz dată nu mai face referire doar la ninsori importante cantitativ, dar și la viscolul care se va isca în jurul orei 10 seara și va dura până vineri, la ora 12. Astfel, în județele Bacău, Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași, în cursul nopții de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și în dimineața zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60…65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.
În privința ninsorilor de până acum, municipalitatea băcăuană intervine cu peste 30 de utilaje și 80 de lucrători. Reprezentanții Primăriei spun că sunt asigurate stocurile de antiderapant și materialele pentru deszăpezire pentru tot sezonul rece 2019.
Conform Centrului Infotrafic, în județul Bacău este întererupt în acest moment un drum național. Este vorba despre DN12B, în Slănic Moldova, între kilometrii 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum. Traficul rutier se desfăşoară pe următoarea rută ocolitoare: DN12B km 16+450 – str. Vasile Alecsandri – DN12B km 17+500 şi retur, cu o restricţie de tonaj de 7,5 tone. Şi tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 – 0+487, din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare: DN12A km 103+000 – str. 1 Mai – str. Răducanu – str. Podu de Fier – str. Tiseşti – str. Semicercului – str. Bradului – intersecţie cu DN12B km 2+000 şi retur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.