Zeci de tone de deșeuri petroliere și substanțe periculoase, depozitate ilegal la defuncta AMURCO Bacău, parte din grupul de firme deţinut de milionarul Ioan Niculae

O adevărată bombă ecologică a fost descoperită de polițiștii din Bacău în zona de sud a orașului. În urma unui control efectuat la sediul fostei AMURCO Bacău (fosta SOFERT), parte a InterAgro, afacere deținută de milionarul Ioan Niculae, polițiștii au descoperit zeci de tone de substanțe periculoase deținute și depozitate ilegal. Mai exact, este vorba despre 182 de tone de substanțe periculoase (dintre care 96,7 tone de substanţe toxice) și 22 de tone de deșeuri petroliere. Firma nu mai are activitate de aproape 5 ani, iar între timp a expirat autorizația de mediu, de aici și ilegalitatea deținerii acestor cantități de substanțe periculoase. Mai mult, potrivit unor surse, reprezentanții firmei, aflată în reorganizare judiciară, au încercat să reînnoaiască autorizaţia de mediu, fără să fie însă îndeplinite obligațiile de mediu trasate de Agenția pentru Protecția Mediului Bacău.

Poliţiştii din Bacău au întocmit dosar penal pentru trafic de produse sau substanţe toxice şi pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.