Zid de apărare a malului stâng al râului Trotuș în lungime de 600 de metri, finalizat în Gura Văii

În comuna Gura Văii au fost finalizate lucrările pe malul stâng al râului Trotuș, pentru stoparea eroziunilor de mal și amenajarea unui dig pentru protejarea a peste 200 de gospodării grav afectate de inundațiile din ultimii 15 ani. S-au executat apărări de mal și recalibrarea albiei, cursul râului fiind descongestionat de materialul aluvionar.

Prin investiția de aproximativ 2 milioane lei, derulată de ABA Siret, s-au construit gabioane cu o înălțime de 3 m și, concomitent cu lucrările de apărare, s-a recalibrat, prin excavare, albia minoră a râului Trotuș. Astfel, a fost mărită capacitatea de transport a cursului de apă, începând din aval de podul rutier de pe DJ 119.
 De asemenea, pentru alimentarea cu apă a localităților Temelia, Păltinata, Motocești, Dumbrava și Capăta,se va încheia un contract de asociere între Consiliul Județean și comuna Gura Văii, prin care se vor acoperi cheltuielile neeligibile din acest proiect. În urma acestei investiții, locuitorii din zonele menționate vor fi beneficiarii unor servicii de alimentare cu apă de calitate.
 
 

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.