Banii pentru inundații vin în tranșe

Guvernul a alocat o primă parte din banii care reprezintă despăgubiri pentru inundațiile produse în ultima lună.

“În primă fază au fost alocați bani pentru infrastructura rutieră, urmând ca ulterior să fie alocați ceilalți bani. De asemenea, au fost alocați bani direct către cetățeni, prin Ministerul Muncii, care vor ajunge la oameni. Anchetele sociale au fost trimise către Guvern, iar banii vor veni în curând. Aici mai adăugăm și construcțiile modulare, care au fost distribuite în Slănic Moldova și Moinești”, a declarat Marcicica Coșa, prefectul județului Bacău, care a dorit astfel să pună capăt discuțiilorcu privire la alocarea discreționară a despăgubirilor.

Președintele PNL Bacău declarase că Guvernul a alocat bani în funcție de partidul de care aparțin primarii, respectiv comunele PSD afectate de inundații au primit sume mai mari decât cele PNL.

sursa: Adevărul

„Ceea ce s-a întâmplat în judeţul Bacău reprezintă o sfidare la adresa oamenilor: banii s-au dus spre primăriile PSD, iar la primăriile liberale nu s-a ţinut cont de evaluările realizate de comisia numită de Prefectura Bacău. O demonstraţie că, dacă primarul nu are carnet roşu, nevoile oamenilor nu există! În mai multe localităţi din judeţul Bacău, unde apele au făcut ravagii, alocările bugetare sunt o ruşine”, a declarat deputatul PNL Ionel Palăr.

o parte dintre fonduri vor veni direct către oamenii a căror locuințe au fost afectate. De asemenea, alți bani vor veni din Fondul de Solidaritate al UE. 112 familii la care s-au efectuat anchete sociale vor primi deasemenea sprijin financiar, suma solicitată de la Ministerul Muncii fiind de 590.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.