Ultima zi de depunere a declarației unice

Marți, 31 iulie, este ultima zi în care se poate depune Declarația Unică. Aceasta trebuie depusă de persoanele care obțin venituri din chirii, drepturi de autor, alte surse decât salarii, de cei care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

Persoanele care nu realizează venituri și aleg să achite contribuția de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligația de a depune Declarația Unică. Persoanele fizice pot depune Declarația online, prin intermediul aplicației dedicate, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

De asemenea, Declarația Unică se poate depune și în format hârtie direct la registratura administrațiilor fiscale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
Pentru depunerea online a Declarației Unice până la 31 iulie se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 și plătit integral până la 15 martie 2019. Bonificația se acordă corespunzător și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.
Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de persoanele fizice a Declarației Unice se sancționează cu amendă de la 50 la 500 de lei.
Începând cu anul 2019, Declarația Unică se va depune exclusiv online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.