În perioada 17-20 august, toate structurile teritoriale ale M.A.I. au participat la acțiuni organizate în sistem integrat, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Zilnic, un total de peste 220 de efective formate din polițiști, polițiști locali, jandarmi, cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, împreună cu celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, în perioada menţionată au fost verificate 485 de obiective, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate 3533 de persoane și au fost verificate 899 mijloace de transport.

Echipele mixte de control au identificat 324 de situaţii în care s-a impus măsura sancționării contravenționale , respectiv avertismente şi amenzi în valoare de 60.300 lei, din care:

  • 284 cazuri de nerespectare a măsurilor de protecţie individuală, valoarea  sancţiunilor contravenţionale fiind de 3.000 lei,
  • 7 fapte de natură economică în care s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 46.500 lei,
  • 33 situaţii de nerespectare a prevederilor Legii nr. 61/1991, valoarea amenzilor fiind de 10.800 lei.

 

Aceste acțiuni vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte măsurile de distanțare socială, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.