Grevă japoneză în penitenciare. Care sunt nemulţumirile angajaţilor

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor anunţă că de astăzi, 10 august 2018, se declanşează greva japoneză. Membrii sindicatelor afiliate vor protesta, astfel, față de lipsa de interes a autorităților pentru soluționarea problemelor din penitenciare.
Sindicatul Liber al Funcţionarilor din Penitenciarul Bacău este afiliat federaţiei, iar lista de revendicări este comună şi include: condiții de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, în continuare fiind peste 1 milion de ore suplimentare restante neplătite, stoparea împuternicirilor, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului polițistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionarilor, plata integrală a orelor suplimentare curente.
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarerelor mai solicită şi demiterea lui Tudorel Toader, ministrul Justiţiei.
Dacă nu vor avea nicio reacţie după această grevă, angajaţii din sistemul penitenciar este decis să urmeze calendarul acțiunilor de protest stabilit: pichetări, mitinguri, acțiuni în justiție și plângeri penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.