Proiect pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere dintre judeţele Harghita şi Bacău

Autorităţile judeţene au în plan modernizarea unui drum comunal pentru a scurta distanţa dintre Bacău şi Miercurea Ciuc cu 50 de kilometri.

Şefii consiliilor județene Harghita și Bacău au în plan dezvoltarea infrastructurii rutiere care leagă cele două județe. Astfel, prin reabilitarea drumului comunal 101, distanța care trebuie parcursă în direcția localității Agăș, din județul Bacău, prin localitatea Frumoasa, din județul Harghita, s-ar scurta cu 50 de kilometri.

O întâlnire între președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, şi președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Braşoveanu, a avut loc, joi, la sediul primăriei din comuna Agăș. Se ia în calcul reabilitarea drumului prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) şi s-ar aduce beneficii semnificative nu doar scurtându-se distanța care trebuie parcursă de la Miercurea Ciuc pentru a ajunge în localitatea băcăuană Agăș, ci ar facilita și legătura între județele Harghita și Bacău.

„Reabilitarea infrastructurii rutiere care leagă cele două județe ar avea beneficii semnificative, nu numai din punct de vedere economic, ci și turistic. În urma discuțiilor purtate am aflat că aeroportul din municipiul Bacău este tot mai atractiv din punct de vedere al călătoriilor aeriene, de aici efectuându-se zboruri spre destinații turistice de interes”, a afirmat Borboly Csaba, președintele CJ Harghita.

În aceiaşi termeni optimişti a vorbit şi Sorin Brașoveanu, președintele CJ Bacău: „Întâlnirea noastră reprezintă începutul unei colaborări fructuoase în avantajul reciproc al județelor noastre, în scopul unei mai bune valorificări a potențialului local și al dezvoltării regionale. Astfel, modernizarea rețelei de drumuri va asigura o mai bună conectivitate a Aeroportului Internațional ”George Enescu” din Bacău cu județele limitrofe”.
După întâlnirea de la Agăș, cele două delegaţii, din care au mai făcut parte un deputat, un senator şi edilii celor două comune, au făcut o vizită în teren, pe ruta Agăș – Coșnea – Miercurea Ciuc.

Foto: Consiliul Judeţean Bacău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.