La data de 28 octombrie, efectivele din cadrul Poliţiei Staţiunii Slănic Molodova au desfăşurat activităţi specifice privind prevenirea şi combaterea abaterilor din domeniul exploatării, circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Astfel, în jurul orei 15.30, pe strada Oituz din staţiunea Slănic Moldova, poliţiştii au depistat un localnic de 41 ani, care transporta, cu un atelaj hipo, cantitatea de 0,70 mc material lemnos, esenţă fag, în valoare de 118,3 lei.

De asemenea, în jurul orei 16.00, pe strada Primăverii, poliţiştii au depistat un alt bărbat, de 40 ani, din judeţul Neamţ, care transporta, cu un atelaj hipo, cantitatea de 0,90 mc material lemnos, esenţă fag, în valoare de 152,1 lei.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că cele două persoane depistate nu deţineau aviz de însoţire al materialului lemnos sau alte documente care să ateste provenienţa legală a acestuia, fapt pentru care s-a procedat la reţinerea, în vederea confiscării, a volumului de material lemnos, acesta fiind predat organelor silvice din cadrul ocolului Silvic Târgu Ocna.

Totodată, cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Sursa: Realitatea de Bacau