Medalie de argint pentru un elev de la “Vrănceanu” la Olimpiada Internațională de Astronomie

Teodor Ionuţ Grosu de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău revine acasă victorios de la Piatra Neamț, unde s-a desfășurat Olimpiada Internațională de Astronomie. De altfel, întregul lot al României a înregistrat rezultate spectaculoase la olimpiadă.

Lotul olimpic al României a obţinut nu mai puțin de şapte medalii – două de aur, patru de argint şi una de bronz.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației, medaliile au fost adjudecate astfel: aur – Daria-Teodora Hărăbor de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi şi George Cristian Ardeleanu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, argint – Traian Rareş Tuş de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, Teodor Ionuţ Grosu de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, Dragoş-Andrei Sîrghi de la Colegiul Naţional „Ştefan Cel Mare” din Suceava şi Adrian-Marian Ţiripa de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila și bronz Flavia-Cristina Pascal de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ.
La olimpiadă au participat peste 120 de elevi din 21 de ţări, care au concurat la două categorii, respectiv juniori şi seniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.