Primăria Bacău vrea în era digitalizării

Municipiul Bacău vrea să acceseze fonduri europene pentru a implementa un proiect de digitalizare a arhivei primăriei, dar și pentru a furniza servicii mai bune cetățenilor, prin intermediul unui portal. Proiectul urmează să fie depus pentru a accesa o finanțare prin POR Capacitate Administrativă. Acesta are o valoare de aproximativ 3 milioane de lei, dar cofinanțarea va fi mică, de circa 60.000 de lei.

Cu această investiție, se se va face digitalizarea arhivei primăriei, cetățenii vor beneficia de servicii online prin intermediul unui portal și angajații primăriei vor fi instruiți să utilizeze noul sistem. Primăria își dorește astfel să eficientizeze serviciile oferite cetățenilor și aceștia să fie mai mulțumiți.

Costurile operaționale ale acestui sistem vor fi suportate de primărie. În prezent, cetățenii municipiului pot plăti taxele online, prin intermediul ghiseul.ro, dar nu beneficiază de altfel de servicii. În urmă cu doi ani, site-ul primăriei a fost schimbat, dar nu are mai multe facilități pentru cetățeni. Singurul lucru nou a fost o aplicație prin care se pot depune petiții, în aceleași condiții ca și în varianta clasică. Aproape 800 de băcăuani și-au descărcat aplicația municipiulbacau. S-au depus și circa 800 de petiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.