Sindicaliștii din penitenciare încep protestele în stradă. Când vor fi în Bacău

În perioada 7 – 27 septembrie, sindicaliştii anunţă că vor fi organizate proteste în faţa penitenciarelor din întreaga ţară.
Prima acţiune va avea loc, aşadar, mâine, de la ora 12.00, la Penitenciarul Botoșani, urmează pe 12 septembrie penitenciarele Târgu Mureș şi Mărgineni, pe 14 septembrie la unităţile de detenţie din Arad, Vaslui şi Găești, pe 16 septembrie la Poarta Albă.

În data de 19 septembrie, începând cu ora 9.00, se va protesta la Penitenciarul Bacău şi Penitenciarul Spital Târgu Ocna, dar în aceeaşi zi vor fi acţiuni similare şi la Târgu Jiu şi Iași. Calendarul protestelor se va încheia pe 27 septembrie, iar pe 3 octombrie se va protesta la Ministerul Justiției.
Sindicaliștii solicită rezolvarea urgentă a revendicărilor ce țin de îmbunătățirea condițiilor de lucru și de respectarea drepturilor salariaților, dar și demiterea ministrului Tudorel Toader.

Dacă în urma acestor acțiuni de protest în stradă autoritățile nu vor reacționa, aceştia iau în calcul blocarea activității penitenciarelor prin refuzul de a mai lucra în condiţiile actuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.