Un mexican, un sirian un cetățean moldovean, depistați de polițiștii de la imigrări pe raza județului Bacău

Polițiștii de imigrări din județul Bacău, în urma acțiunilor și controalelor  întreprinse, au depistat trei străini din Mexic, Siria și Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 29 și 60 de ani,  care se aflau în ședere ilegală pe teritoriul României.

Polițiștii Serviciului pentru Imigrări al județului Bacău, au desfășurat în perioada 8 – 12 ianuarie a.c., activități specifice de control pe raza de competență în scopul prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse au fost depistați trei străini care nu mai îndeplineau condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că doi dintre aceștia au intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul țării noastre, fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei fiecare și obligați să părăsească țara prin decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Față de a treia persoană s-a dispus măsura îndepărtării sub escortă, iar la ieșirea din țară a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, întrucât, din verificări a reieșit că ar fi trecut ilegal frontiera de stat a României.

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.