Unui pilot i-a fost interzis să mai urce la manșa avionului, după ce o fotografie a unei pasagere a devenit virală

Unui pilot chinez i-a fost interzis să mai piloteze după ce i-a permis unei pasagere să intre în carlingă și să se fotografieze pe locul pilotului.

Fotografia a fost făcută în timpul unui zbor Air Guilin, care pornise din orașul chinezesc Guilin spre Yangzhou, în ianuarie, însă a devenit virală în urmă cu câteva zile, potrivit BBC.

În imagine este o femeie care pozează în carlinga avionului, alături de mai multe băuturi.

Compania aeriană spune că pilotul a încălcat regulile aeriene de siguranță. „Siguranța pasagerilor este întotdeauna o prioritate pentru Air Guilin. Avem toleranță zero față de comportamentul nepotrivit și neprofesional care ar putea pune în pericol siguranța aviației”.

Incidentul a avut loc pe 4 ianuarie, însă a intrat în atenția companiei aeriene după ce, recent, a început să fie distribuită masiv fotografia.

Alături de imagine, femeia, care se pregătea să devină însoțitoare de zbor, a scris: „Mulțumesc căpitanului. Sunt atât de fericită”.

Compania aeriană nu a specificat dacă fotografia a fost făcută în timpul zborului, însă experții care au analizat imaginea spun că cel mai probabil avionul se afla în aer atunci.

Potrivit Administrației Aviației Civile din China, pasagerii nu au voie să intre în carlingă fără o aprobare specială sau doar în circumstanțe necesare.

Alți membri ai echipajului au fost suspendați pe o perioadă nedeterminată, în timp ce investigația continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.