Un băcăuan care locuiește pe strada Brândușei, în zona vestică a municipiului Bacău, a avut o surpriză mare când a găsit în curte un bursuc. Animalul rămăsese blocat în spațiul dintre gard și casă și nu mai putea să iasă de acolo. Omul a cerut ajutor, iar la fața locului s-au deplasat jandarmii, care au eliberat bursucul din capcană. Tot jandarmii s-au asigurat că animalul ajunge în sălbăticie, acesta fiind eliberat ulterior în pădurea Măgura.

Nu este pentru prima oară când animale sălbatice, ca bursucii sau vulpile, ajung în gospodăriile din oraș, mai ales în zonele de la periferie. De aceea, este important ca oamenii să reacționeze cum trebuie atunci când dau nas în nas cu un animal sălbatic.

“În situația în care este semnalată prezența unui animal sălbatic, vă recomandăm: să vă adăpostiți în locuinţe sau alte spaţii care vă asigură protecţia, să nu vă apropiați de el pentru a face fotografii, să nu îl hrăniți, să nu aruncați cu pietre sau alte obiecte, să faceți zgomot, gălăgia sperie și astfel poate fi ținut la distanță, să nu vă bazați că este suficientă distanță până la animal și să vă  îndepărtați de el, să vă păstrați calmul. Important este să solicitați sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, a transmis Alexandra Dănculea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.