VREM FIBRĂ OPTICĂ! Strigă locuitorii singurului oraș din județ fără servicii de internet și televiziune digitală prin fibră optică

O amplă campanie de sensibilizare a oficialităților din Moinești a fost lansată pe rețelele de socializare pentru introducerea rețelei de fibră optică în oraș. În petiția on-line semnată până acum de sute de moineșteni se menționează că municipiul Moinești este singurul oraș din județul Bacău în care locuitorii nu dispun de servicii de internet și televiziune digitală prin fibră optică deși, ca număr de locuitori, se situează, conform ultimului recensământ, pe locul al treilea, după Bacău și Onești.„Operatorii activi, în acest moment, pe piața moineșteană oferă, datorită infrastructurii depășite din punct de vedere tehnic, servicii cu mult sub standardul actual, moineștenii fiind singurii din județul Bacău care sunt în această situație. Ca exemplu, în orașul vecin, Comănești, sunt prezenți trei operatori cu acoperire națională: Telekom, Orange și UPC, care oferă, prin fibră optică, atât televiziune digitală terestră cât și Internet cu rată de transfer de până la 1000 Mbps. Toate celelalte orașe din județ, cu excepția Moineștiului, beneficiază de servicii comparabile, oferite de cel puțin doi sau trei operatori cu acoperire națională. Considerăm că, în contextul economic și social din prezent, înalta calitate a serviciilor de comunicații de date și televiziune reprezintă un element cheie pentru dezvoltarea unei zone cu potențial turistic, Moineștiul fiind stațiune turistică începând cu anul 2017. În plus, considerăm că este incorect și nedrept ca moineștenii să nu beneficieze de serviciile de care toți locuitorii celorlalte zone urbane din județ beneficiază”, spun inițiatorii campaniei.
Aceștia solicită primarului și Consiliului Local Moinești să invite companiile cu acoperire națională: Telecom, RCS/RDS, UPC, Orange pentru a crea infrastructura necesară implementării serviciilor de fibră optică, eventual oferindu-le facilități tehnice și fiscale. Totodată, inițiatorii campaniei solicită companiilor să ia în considerare eventualele investiții în Moinești întrucât atât municipiul cât și zonele adiacente acestuia reprezintă o zonă cu important potențial economic și turistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.