FOTO: O pasăre rănită dintr-o specie rar întâlnită în România, salvată de un copil din Sărata

O pasăre dintr-o specie rar întâlnită în țara noastră a fost găsită rănită de un copil din comuna Sărata. Este vorba despre un cufundar polar, pe care copilul l-a găsit întâmplător în șanțul cu apă sărată din centrul comunei. Când a văzut pasărea care avea nevoie de ajutor, el și-a anunțat imediat părinții, care la rândul lor au anunțat Centrul Regional pentru Ecologie Bacău.

Cufundarul polar a fost preluat de specialiști și a fost transportat la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice al ACDB Focșani. Centrul este singurul spital pentru animale sălbatice rănite din zona de est a țării. Potrivit specialiștilor de la CRE Bacău, cel mai probabil cufundarul polar, care este o specie acvatică, a fost speriat noaptea în zona Siretului și din cauza ceții nu a mai putut ajunge pe apă. La aterizare s-a rănit la un picior, dar din fericire rana nu este profundă. Cufundarul va rămâne la centrul ACDB Focșani până se va însănătoși, după care va fi eliberat în natură.

Cufundarul polar este o specie nordică, care poate fi întâlnită și în zona noastră în pasaj, sau chiar la iernat dacă iarna nu e foarte aspră. Principalul risc pentru aceste păsări ihtiofage scufundătoare îl reprezinta înecul în plasele monofilament, în anii anteriori CRE Bacău descoperind mai multe exemplare prinse în plasele braconierilor de pe Siret”,  au spus reprezentanții Centrului Regional de Ecologie Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.